LAATSTE NIEUWS
NIEUWSBERICHT
NIEUWSFOTO'S

Nieuw zweefdeursysteem kent diverse voordelen

Lichter, stabieler en beter betaalbaar

Het is een betaalbare, gebruiksvriendelijke en unieke oplossing waarbij diverse mogelijkheden van maatvoering mogelijk zijn. Het systeem is bekend onder de naam softCaresystem. "eigenlijk is alles aan dit zweefdeursysteem maatwerk," zo vertelt Henk naberman, general Manager van jonka. dankzij het softcaresysteem wordt de deur stabiel gehouden door een uniek geleidingssysteem aan zowel de boven- als onderzijde waardoor de deur vrij loopt. de gebruiksvriendelijkheid van dit product is bijzonder hoog.

softclosing
softclosing is een uniek automatisch remsysteem dat ervoor zorgt dat de door jonka ontwikkelde binnendeur volledig zelfsluitend is. Hierdoor verdwijnen zweefdeuren geruisloos in de wand en nemen zo weinig ruimte in beslag. zeer geschikt dus voor minder validen, want door toepassing van zweefdeuren wordt elke ruimte drempelvrij. een prima oplossing voor seniorenwoningen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Bovendien is deze zweefdeur ook nog eens goed betaalbaar.

stabiel
Het softCaresystem zorgt ervoor dat een zweefdeur door een speciale aluminium geleidingsbak aan de onderzijde stabiel wordt gehouden. dankzij dit moderne systeem zijn aanzienlijk grotere formaten schuifdeuren mogelijk van maximaal 2,5 meter breed tot 3,5 meter hoog. de deur blijft hierbij optimaal in positie. om de stabiliteit bij een groter formaat deur te garanderen rolt de deur aan de bovenzijde op meerdere kogelgelagerde wagens over de rails. aan de onderkant bevinden zich losse wieltjes die zijn verzonken in de groef van de deur en ervoor zorgen dat deze recht blijft.

zorgsector
doordat een geopende deur over de hele lengte zijn positie houdt, valt de deur ook heel geleidelijk in de sluitstijl. de loopdelen en de softclosing (hydraulische cilinders) bevinden zich aan de bovenzijde van de deur en zijn onzichtbaar geïntegreerd in de wand of sluitzijde. jonka Bv komt met deze ruimtebesparende oplossing tegemoet aan een vraag in de markt. naberman: "we hebben deze zweefdeur in eerste instantie ontwikkeld voor de zorgsector, ouderenwoningen en ziekenhuizen. Hiermee bieden we een gebruiksvriendelijk en prijstechnisch alternatief. een degelijke zweefdeur weegt ruim 20 kilogram per vierkante meter. deze deuren zijn standaard vervaardigd van meubelplaat (massief raamwerk met vulling) en wegen slechts 12 kilogram per vierkante meter. ze zijn daardoor met één vinger in beweging te krijgen

voor het eerste grote verzorgd wonencomplex in oud Beijerland werden circa 375 wanden en zweefdeuren toegepast om woon- en badkamer scheiden. de zweefdeuren schuiven in de 120 millimeter dikke prefab wanden die zijn vervaardigd van houtachtig materiaal. "dit is een robuuste oplossing. we geven een garantie van vijftien jaar op dit systeem." de komende tijd wil de producent het product verder optimaliseren.

Bron: Vaktijdschrift Binnenwerk

Zweefdeursysteem